fredag 17. januar 2014

Beste VPN tjeneste i spain,Slik får du spain IP-adresse

Hei på dere! Jeg har bodd lenge i Spania, men har nå flyttet hjem igjen. Jeg hadde derimot noen tv programmer jeg likte veldig godt der nede som jeg ikke kan se på nettet fra Norge, fordi jeg visstnok trenger spansk IP adresse. Har dere noe peiling på hvordan jeg kan få meg deg?

Tusen takk for spørsmålet! Det er veldig enkelt å ordne dette, nesten latterlig enkelt. Det finnes mange ustabile varianter som man kan lese om andre steder på nettet der man finner en såkalt proxy server i landet og kobler seg til den. Men, dette er veldig ustabilt og fungerer noen ganger, andre ganger ikke. Det er også en evig leit etter en server som virker. En løsning som derimot alltid fungerer og som vi har brukt mange ganger selv er en tjeneste som heter vpntraffic. Når man får et abbonement der kan du laste ned deres gratis software. Når du starter dette velger du en server i Spania, kobler deg til, og etter 10 sekunder er du koblet med en såkalt VPN til en server i Spania og etter det vil du surfe rundt på nettet med spansk ip adresse. En annen bonus er at tilkoblingen er kryptert, som igjen betyr at du kan surfe trygt, uansett om du bruker et åpent nettverk på en kafe, restaurant eller hotell ett eller annet sted i verden.



Introduksjon til VPN 

De fleste har kanskje hørt om VPN og at det er noe de "må ha". VPN blir ofte nevnt i forbindelse med sikkerhet, internett, hjemmekontor, men til tross for at det er noe en "må ha", så kan det være vanskelig å få en grei forklaring på hva VPN er og hvorfor en trenger VPN.

Hva er VPN?

VPN er forkortelse for Virtuelle Private Nettverk. At det er virtuelt vil si at det er logisk fast forbindelse mellom to parter i motsetning til at de skulle ha vært fysisk koblet til hverandre med kabel eller oppringt forbindelse. Privat vil si at forbindelsen er sikret slik at utenforstående ikke kan fange opp data. 

Måten dette gjøres på er at en bruker internett(som er usikkert) til å lage en "tunnel" mellom partene.

Hvordan beskyttes data?

Forutsetningen for å ta i bruk VPN-løsninger er at sikkerheten er godt nok ivaretatt. Siden internett er mediumet for slike forbindelser, og internett i seg selv ikke sikkert er det nødvendig at trafikken som går gjennom en VPN-løsning sikres på tilstrekkelig måte.

Denne sikkerheten ivaretas ved bruk av følgende mekanismer:

Kryptering av informasjon slik det den er uleselig for andre enn den som informasjon er tiltenkt.

Brukere må ha VPN klient installert som sørger for kommunikasjon med VPN-server/-brannmur.

En kan autentiseres ved hjelp av brukernavn/passord, ip-adresse, pin-kode, passphrase eller en kombinasjon av disse.

Fordeler med VPN

Kostnadsreduksjon: Siden all kommunikasjon går over internett så vil en spare penger i motsetning til oppringt forbindelse/ leide linjer.

Sikker datakommunikasjon

 

Raskere: VPN gjør at en kan ta i bruk bredbånd som forbindelse mot jobb.(I motsetning til oppring mot jobb)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.